Despre Pensiunea Alba Forum

Deschisă recent, la aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, Pensiunea Alba Forum este locul ideal de popas al călătorului interesat să cunoască orașul din inima țării, Alba Iulia, și toate poveștile lui, vechi sau actuale.

Locația Pensiunii Alba Forum este în zona Cetate - Dealul Furcilor, foarte apropiată ( aproximativ 700m sau 7 - 9 minute de mers pe jos ) de partea istorică a orașului. Obiectivul nostru este de a oferi oaspeților posibilitatea de a se bucura de farmecul vechii Cetăți Alba Carolina, într-un ambient modern, confortabil și ospitalier.

Amplasarea este într-o zonă de excepție, nou amenajată și totodată linistită, apropiată de centrul vechi și inclusă în cartierul Cetate, unde se găsesc bulevarde, magazine, restaurante și alte puncte de interes.

Designul clădirii ține cont de specificul zonei și armonizează cu peisajul.

Clădirea are o deschidere de aprox. 800 mp, beneficiind și de spatiu verde si pomi pe o suprafață de aprox 400 mp în partea din spate.

Pensiunea este desfășurată pe o suprafață de 600 mp, pe 3 nivele. Parcarea privată din fața pensiunii asigură spațiul necesar pentru 7 mașini, beneficiind de supraveghere video.

Pensiunea Alba Forum este autorizată de Ministerul Turismului la 4 stele şi dispune de locuri de cazare în 6 camere duble și un apartament.

Accesul în clădire se face într-un lobby recepție clienți, de unde se împarte :

  • spre cele 3 camere duble de la acelasi nivel - pe hol interior

  • spre cele 3 camere și apartament cu terase de la etaj - pe scări interioare

  • spre sala de mese sau evenimente, sala de sport și bucătăria de la demisol –pe scari interioare.

Pentru persoanele cu dizabilități s-au creat spații special amenajate.

OBIECTIVE TURISTICE:

Cetatea de tip Vauban din Alba Iulia este considerată una din cele mai mari și mai puternice cetăți de acest tip. Construite în formă de stea în 7 colțuri, cetățile bastionare de tip Vauban erau considerate imposibil de cucerit, iar Cetatea Alba Carolina a fost supusă cu succes acestui test de-a lungul istoriei. Cetatea a fost construita in sec. XVIII pe dealul Citadelei si se întinde pe o suprafață de 70 ha. Dupa reabilitarea din 2013 au fost amenajate șase trasee turistice, fiecare incluzând sisteme de apărare a Cetătii cât și obiective turistice aflate in interiorul fortificației. Sâmbăta, de la ora 12:00, se poate vedea spectacolul de schimbare a gărzii Cetăţii. Se coboară de la Poarta a IV-a spre Poarta a III-a ( sau se urcă în fața Catedralei Romano-Catolice ), unde are loc schimbarea gărzii. În week-end se trag şi salve de tun.

Traseul celor trei fortificații

Celula lui Horea

Muzeul Unirii

Sala Unirii

Catedrala Ortodoxă, unde au fost încoronați Maria și Ferdinand ca Regi ai României Mari

Catedrala Romano-Catolică, monument valoros de arhitectură romanică și gotica

Biblioteca Batthyaneum

Palatul Apor

Pentru a avea parte de o vizita mai interesanta puteți apela la serviciile unui ghid de turism autorizat.

Confort, căldură, ospitalitate.
Pensiunea Alba Forum, cazare Alba Iulia.